Suikerspin

Hoe | Verleden | Kleur | Gezond of ongezond | Kindersnoep? | Meenemen

 

De suikerspin bestaat, zoals de naam al een beetje doet vermoeden uit gesponnen suiker.
Een machine verhit het suiker totdat het vloeibaar wordt.
Doordat deze massa snel ronddraait in de machine wordt het suiker door een soort van zeef geslingerd en ontstaan er draden.
Deze koelen af tegen de wand van de suikerspinbak en kunnen door ons op een stokje worden gedraaid als er voldoende voorraad is opgebouwd.

 

Vroeger had je alleen de witte suikerspin en later door kleurstof toevoeging de roze suikerspin, Tegenwoordig is er een hele scala aan kleur stoffen die aan het suiker kunnen worden toegevoegd, om op die manier de mooiste kleuren aan de suikerspinnen te geven.

Naar boven

Wij werken hoofdzakelijk met banaanengeel en aardbeienroze Onze kleur- en smaakstoffen zijn natuuridentiek en bovendien goedgekeurd (E-nummers102-110 en 122)

 

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een suikerspin erg ongezond is, omdat het puur suiker is. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat er in een glas cola net zoveel suiker zit als in een kleine suikerspin, bovendien eet je niet iedere dag een suikerspin.

Naar boven

Vaak wordt de suikerspin ook gezien als kindersnoep. Wij kunnen uit onze jarenlange ervaringen vertellen dat onze klanten kring bestaat uit alle leeftijden.

 

In het verleden kregen we vaak het verzoek om de suikerspinnen in te pakken zodat mensen het lekkernij mee konden nemen naar huis. Tegenwoordig pakken we onze product dan ook in een vrolijke plastic foliezak zodat de houdbaarheid met enkele uren verlengd wordt. En als laatste bestaat de mogelijkheid om een suikerspin in een luchtdichte emmertje te kopen bij onze kraam.Groot voordeel is dat de suikerspin dan veel langer houdbaar blijft.
Naar boven